8. jan, 2012

År 2011

20 oktober

Grande Finale, årets sista tävling är avslutad. Vi kom till Åsum i Kristianstad fredag kväll så någon tid för träning fanns inte.

Lördag morgon, minus grader och halt på banan. På träningen kändes allt bra och var med bland de snabbaste tiderna. Dags för tidskörning, viktigaste heatet på hela dagen för att få en bra start plats i de tre kommande heaten. Starten gick och Isac kom iväg bra, kör två varv då händer det som inte får hända han börjar sackar efter... Isac får tillslut bryta på grund av detta. Elfte tiden fick han och får i alla fall startar på innern. Heat1: Han tappar några placeringar i starten men jobbar upp sig till åttonde plats. Då kommer nästa besvikelse, domaren kommer och säger att Isac räckt upp båda händerna när han passerade mållinjen, 6 sek tillägg. Nerflyttad till 11:te plats. ( Tyvärr kan domaren ha fel i bland men det var ingen mening att diskutera utan kämpa vidare med alla motgångar). Heat 2: Isac kom i väg bra i starten men får väja för en kart som snurrar framför. Kör mycket bra och passerade mållinjen på åttonde plats.

Söndag morgon var den det minusgrader och dimma över hela banan. Dags för "warm up" men hjälmen isade igen så det var inte lätt att få någon riktig träning. Heat 3: Isac får en kanon start och ta placering efter placering. Kör över mållinjen på femte plats. Mycket bra kört. Förfinalen: Startade på ruta. Mastervarvet gå fint ända tills de kör in i sina korridorer, Isac tittar bara på lamporna som ska slocknar och då kommer han utanför linjerna = 10 sek tillägg till finalen. Han kör ett bra race och int på ruta 8 men med 10 sek tillägg blir det att starta i ruta 13 i finalen. Finalen: Dags för finalen. Han kommer i väg bra i starten och plockar några placeringar. Kör in på en nionde plats. Isac hade fjärde snabbaste tiden i finalen.

26 september

I helgen var det avslutning för SKCC serien i Kristianstad på Åsum banan.

Dagen började med två träningar, första träningen gick inget vidare för Isac åkte av banan två gånger men andra träningen satte han 9:de bästa tiden av 25. I för finalen startade han på 15:de plats. Starten gick och Isac tog 7 placeringar direkt men då kommer plötsligt en kart bakom och börjar klättra upp på Isacs kart och vidare upp på Isac och där slutade för finalen. Kommer in på släp men och lite ont i axeln. På grund av dett fick han starta i ruta 25 i finalen (man tycker allt det är orättvist när man inte själv orsakat avåkningen.. men så är reglerna.) Var inte riktigt med i starten men plockade placering efter placering och passerade mållinjen som 16:de kart.

Kvällen avslutades på hotell Åhus strand där SKCC hade prisutdelning med mat. Isac blev totalt 15:de plats i SKCC-serien. Första året i formel micro och en placering på 15:de plats är vi mycket nöjda med.

19 september

Åkte till Göteborg redan på fredagen för att ha trevligt med fam Larsson. Lördagen tillbringades på Liseberg där Isac & Kevin hade jättekul.

Söndagen och dags för tävling, regnat hela natten och därmed regndäck. Träningsheaten körde Isac mycket bra 7:de bästa tid i första träningen och 2:ra bästa tid i träning två. Första finalen startade han i ruta 17. Isac fick en bra start och tog placering efter placering och passera mållinjen som 8:a. Ruta åtta blir startrutan i slutfinalen. Isac fick en bra start och låg länge på 6:te plats men tillslut gjorde han en kanon fin omkörning och rullade över mållinjen som 5:a. Det var en mycket nöjd Isac som mötte oss. Sammanfattningsvis så har vi haft en kanon helg med alla gokart vänner.

Nästa helg är SKCC finalen i Kristianstad samt avslutningsfest på kvällen. 

12 september

Helgens tävling i Göteborg " Stora Priset 2011" är avslutad. Vi kom upp sent på fredagskvällen så det fanns ingen tid för någon extra träning. Lördagen började med fint väder. Träningen gick för tungt och Isac hade för mycket fäste. Mekaniken fick göra lite justeringar sen dags för tidskörningen som rullade lättare med 12:te tiden. Precis innan första heatet skulle starta började det regnar, på med regndäcken och sen i väg. Isac kör in på 8:de plats. Även på andra heatet regnar det, Isac kör bra även här och kör in på 7:de plats. Efter sammanräkningen får han startplats 12. Han får en bra start och hänger med bra i det övre fältet. De sista varven märkte vi had det började rulla tyngre och tyngre men Isac hade ett stort försprång till elfte platsen som tur var. Sista varvet var mycket nervöst för mamma och pappa om han skulle klara hålla sin plats och han rullade över mållinjen på 10:de plats jagad av Robert Maan som rullade in precis efter Isac och fick 11:te platsen.

4 september

SKCC 7 i Helsingborg började som vanligt med problem med förgasarna men men det är bara att kämpa på. På träningen hade Isac 18:de och 16:de plats, det kändes inte riktigt bra. Till tidskörningen drevade vi om och Isac körde till sig 8:de bästa tid i sitt heat och motorn hade blivit för varm... Efter sammanslagningen blev det 17:de. Ja ja det är bara att försöka kämpa sig upp i fältet under heaten men så blev det inte. Första heatet blev det en krock framför Isac så han fick veja rakt ut i gräset. Heat 2 och för finalen kör han in på 16:de och 18:de plats och förgasarna lever sitt egna liv.... Dags för final och Isac startade i ruta 16, höll sin plats i starten och kämpade på bra omständigheterna. Körde in på 15:de plats.

Mekaniken fick instruktionsbok om hur förgasarna ska fungerar i "gubbpresent" (vi har lagt dessa lite fint vid sängen och hoppas han läser dessa till nästa helg ...)

29 augusti

Juniorfestivalen i Jönköping började inte så bra för oss. På fredags träningen fungerade inte motorn som den skulle så Daniel och Leo fick "meka" hela kvällen. Tack LEO!

Lördag morgon och dags för race. Nu var vi allt lite nervösa om motorn ville som vi. Isac överraskade heat efter heat, placeringsmässigt mellan 4:de och 7:de plats, utan ett heat där han blev påkörd i sidan och åkte in under däckvallen... I heat 2 hade Isac bästa tid, han visade hela dagen att han är med i toppen tidsmässigt. Gick direkt till A-finalen men fick startruta 18 pågrund av att han blivit avknuffad i ett heat. Här slutade det roliga, i förfinalen blev den krock på tre bilar och där i var Isac. Till finalen fick han flytta ner ännu längre ner till startruta 24 pågrund av krocken. Starten gå i finalen och Isac hinner några svängar sen kommer en och kör på honom snett bak i från och Isac far ut i gräset och blir stående. Det var en mycket ledsen och besviken förare som kom in, men nu vet vi att Isac är med tidsmässigt och hoppas hans tur också kommer snart. Nu är det bara att ta nya tag till nästa tävling i Helsingborg till helgen.

20 augusti

SKCC tävling på hemma banan "Hagaslätt". Det började men krångel hela förmiddagen, motorn blev för varm och den ville inte fungera riktigt som den ska men ack den som ger sig. Tidskörningen körde Isac bra men bilen ville inte lika fort som Isac ville så kom in på 16:de plats.... Isac var inte nöjd. Heat 1 och 2 rullade på som tidskörningen. Till för finalen justerade vi lite för att se om det rullade bättre. Starten går och det blev mycket trångt, Isac blev klämd mellan flera bilar och det slutar med att han och en till åker av och rätt in i däckvallen. En mycket besviken förare kommer in. Till finalen byter vi förgasare och justera lite till han har ingenting att förlora. Startade på 22:ra plats, han gjorde omkörning efter omkörning, vad han kämpade och kom in på 12:te plats. Isac visade verkligen att han inte tappat kämpa glöden även att det krånglat en hel del, en bra avslutning på dagen.

18 augusti

Har varit och tränat på hemmabanan Hagaslätt, gick riktigt bra tidsmässigt idag. Det är skönt när det bara rullar på. Till helgen är det dags för SKCC på Hagaslätt banan, kom gärna och titta på mig på lördag.

31 juli

Vi åkte till Klippan redan på torsdagen för träning på kvällen, det blev regn träning som gick mycket bra. Fredagen åkte vi till Helsingborgs festivalen med fam. Larsson och fam. Petersson, där vi åkte karusell och hade kul.

Lördag morgon och dags för tävling. De två träningarna på morgonen gick bra men sen började det komma mörka moln så lagom till tidskörningen började det regnar, på med regndäcken och ut på banan. Isac kom in på tredje bästa tid. Heat 1 startade han på 10:de plats, i starten missande han några placeringar men kämpade sig uppåt och kom in på 9:de plats. Heat 2 såg ungefär ut på samma sätt. I för finalen startade han på 7:de plats, det blev trångt i starten och tappade många placeringar men körde på bra och kom in på 12:te plats, som även blev startrutan i finalen. Starten gå och Isac är med bra i starten, det blev ett hårt race mellan Isac, Gustav och Daniel, det var mycket spännande. Isac kör in på 10:de plats och kört kanon hela dagen.

14 juli

Vilken kanon helg på semester racet, fint väder och super startfält. Träningen på fredagen gick så där, fick inte motorn till att fungerar riktigt så till på lördagen fick vi låna en motor som fungerade kanon. Tävlingdag 1 började med träningen som gick hyfsat bra men till tidskörningen byter vi till den lånade motorn. Hela dagen låg han på kanontid men låg ändå på 15-20:de plats, eftersom det skilde bara ca 1 sek mellan 1:a till 20:de plats var det en väldigt tuff konkurrans om platserna. Lördagsfinalen kom Isac in på 17:de plats.

Tävlingsdag 2 började med 9:de bästa tid på träningen och toppen kört av Isac. Det var tufft och trångt i heaten och han blev av åkt ett par gånger men kom upp igen och fick kämpa sig uppåt i fältet. Det slutade med en plats på 21. Efter ihop slagningen kom han på 19:de plats och Isac var rätt så nöjd. Nu ledigt till den 30 juli då vi  åker till Klippan på tävling.

3 juli

Hemma igen efter helgen i på nya banan "Åsum i Kristianstad" vilken fin bana.

Natten till lördagen regnade det hela natten så det var bara till att ställa om till regninställning och regndäck på morgonen. Det gick tungt för Isac hela förmiddagen vi kunde inte förstå var problemet var!!! På lunchen plockade Leo ner motorn men konstaterade att den var ok, så då bytes ljuddämpare ut och förgasaren för andra gången. Ställde även om till slicks för nu var banan torr. Fick inte riktigt till det ändå men fick göra lite små justeringar till för finalen. I för finalen blev det en stor krach i starten, Isac lyckade sig ta igenom den fint men det blev rödflagg. Omstarten gick och slutade på 20:de plats i förfinalen som blir startrutan i finalen, ingen bra förutsättning... Till finalen gör mekaniken en chansning med drevningen och Isac kör över mållinjen på 14:de plats och är nöjd...

30 juni

Efter en mycket härlig midsommar helg så är husvagnen i ordning och i kväll bär det av mot Kristianstad för att i morgon träna hela dagen på den ny gjorda banan. På lördag är det dags för tävling SKCC, ska bli riktigt roligt säger Isac medan mamma och pappa har hjärtat i halsgropen...🙂 Återkommer med resultat efter helgen.

22 juni

Vill önskar alla en trevlig midsommar! Själv har jag en tävlingsfri helg så vi ska bara ta det lugnt och fira midsommar med vänner.

19 juni

Då var tävlingen avklarad i Uddevalla "KCV3". Dagen började kanon, första tidskörningen hade Isac 4:de bästa tid och andra tidskörningen hade han 3:je bästa tid, allt gled på perfekt. Kvalheat 1 startade Isac på 4:de plats och fick inte riktigt bra start men körde på bra och kom in som sjua. I kvalheat 2 startade han i ruta 3, fick en bra start och det var trångt fram i fältet men körde på bra och rullade in på 5:te plats och var jätte nöjd. Dags för förfinalen där startrutan var nr 5, fick en bra start och det var mycket jämt mellan förarna o Isac rullade över mållinjen som 7:a. Startruta 7 i finalen, starten går och höll sin plats bra men fick en oschysst förare bakom sig. Då händer det som inte får hända  den oschyssta föraren gör allt för att köra av Isac från banan och tillslut lyckades han. När väl Isac kommer in efter finalen är han så ledsen och besviken, tårarna bara rann och rann. Då ropar domartornet att Isac ska komma upp. Då har funktionärerna uppmärksammat detta och föraren som knuffade av Isac blir diskad, lite tröst för Isac men TYVÄRR hjälper det inte Isacs resultat i finalen.

11 juni

Isac körde kanon i tidskörningen, åttonde bästa tid. Första heatet var han inte med i starten och tappade många placeringar men kom tillslut in på trettonde plats. Heat två startande han på 13 plats och höll den hela vägen i mål. I förfinalen körde han in på 11:te plats. Även i finalen fick han en sämre start och fick jobba sig uppåt och det gjorde han mycket bra, kom i mål på den 13:de plats av 22 startande. Sammanfattningsvis så har han lärt sig mycket i helgen och de enda som som gäller för att komma framåt är träning och åter träning.

9 juni

Torsdag kväll, husvagn och bussen är färdigpackad för SKCC tävlingen på lördag. Har inte tävlat på två helger så nu längtar Isac efter att köra.

7 juni

Har varit i Kalmar och tränat inför SKCC tävlingen på lördag.

1 juni

I går kväll var vi och tränade i Kalmar, strålande sol och 27 grader. Det blev mycket körande och även lite strul för mekaniken.

28 maj

Tack Svep Reklam för en mycket trevlig och lärorik dag. Jag och Danne ställde ut våra katrar och Oliver och Isac P. ställde ut sina crossmaskiner. Många verkade var intresserade av de unga racingförarna. Det kom mycket folk och stämningen var på topp. Mammorna serverade nygrillade kycklingspett/korv med tillbehör.

Avslutade reklamdagen med att titta på karnevalståget i Emmaboda och det var några som hade lagt ner mycket arbete på sina ekipage. Barnen tyckte att Ture Björkman skulle vinna men tyvärr... Vi har haft en rolig dag, tack alla som var där.

22 maj

Helt underbart väder hade vi på SKCC tävlingen i Helsingborg. Förmiddagen började med att hitta rätt inställningar, mekanikern fick skruva o skruva..... Isac körde bra med det tog tid med att hitta rätt inställningar. Startade i ruta 19 i båda heaten så det blev mycket jagande. Dags för finalen där Isac startade i ruta 16 och fick en klunga framför sig men körde om en efter en, kanon fina omkörningar. Isac kör in på 13:de plats som han ska vara nöjd med efer alla testningar under dagen.

20 maj

Nu är allt klart för avfärd mot Helsingborg och min första SKCC tävling i ny kart. Min nya kart är en MBA "Rosso Korsa" och mekaniken har haft att göra om kvällarna för att hinna i tid. Har inte hunnit provköra den ännu men hoppas får hjälp av Leo på LK racing.

15 maj

Uppe med tuppen, dags för tävlingsdag i Lidköping. Har aldrig varit på denna banan innan med den ska vara lite krånglig. Allt runt omkring är i alla fall i kanon skick, i sommar kommer det köras SM på banan. Kl 8.00 är första träningstiden, återkommer senare.

Solen försvann och det har regnat och haglat. Första träningen gick inte så bra åkte ut från banan på första varvet men andra träningen kändes rätt så bra. Första heatet startade han på nionde plats och kom in på femte plats. Andra heatet var banan halkig men det gick bra ända tills näst sista varvet där han blev lite för het och snurrade ut från banan. Nu dags för första finalen där han har start plats 6. Körde kanon bra och kom på en sjunde plats. Fick startplats sju i finalen. Alla väljer att köra på slicks, starten går och Isac kör upp sig till femte plats när plötsligt himlen öppnar sig och regnet kommer.. Isac lättade inte på gasen så fullt ös över tunneln och i svängen nedanför blev det för halt... en åktur ut i det gröna och där var det slut.... en mycket ledsen förare som kom in efteråt.

7 maj

Idag är det första SKCC i Jönköping men den missa jag för syrran Emelie konfirmeras.

1 maj

Då var årets första hemma tävling avklarad. Mekaniken hade strul hela förmiddagen sillslut hittade han felet och det förjade flyta lite bättre. När det var dags för för finalen så började det regnarmen starten gick utan regndäck så det var halt. Isac körde kanon var uppe på sjätte plats och får en sladd... teamkompisen Daniel och en annan förare åker in i Isac och alla tre åker av banan... Slutligen kom finalen där Isac körde in på nionde plats och var jätte nöjd.

30 april

Idag blir det träning på Hagaslätt hela dagen för i morgon är det tävling på hemma banan. Mamma fick stanna hemma idag men hon kommer imorgon. Ikväll ska vi grilla och titta på raketer på Hagaslätt banan med hela gokart gänget.

26 april

Då var Tom Trana tävlingen avklarad. Stråland väder hela helgen. Träningen gick bra för Isac men mekaniken hade lite problem... Dags för finalen som skulle köras i sexton varv. Som debutant får man starta långt bak, Isac startade på 22:ra plats. Det blev stökigt i finalen efter några varv händer det en otäck krock och en förare åker ur karten, det blev gulflagg i 3 varv... som kom grönflagg igen. Isac var inte riktigt med på starten så tillslut passerade han mållinjen på 14:de plats. Isac och mekaniken har lärt sig mycket denna helg och vi är mycket nöjda med helgen.

22 april

Vaknade vid sju tiden av att solen skiner in i husvagnen. Dags att stiga upp för idag är det träningsdag inför tävlingen i morgon. Kanon kul att träffa alla kompisar igen. Återkommer om hur det gick i tävlingen.

20 april

Nu är det dags för en tripp till tävlingen i Göteborg "Tom Trana". Husvagnen är packad, fint väder ska det ju bli så det kan inte annat än bli en kanon helg. Glad Påsk önskar vi alla.

17 april

Har varit en lugn gokart helg utan tävling. Har varit och tränat en runda i Kalmar. Nu ser vi fram emot helgens tävling i Göteborg.

10 april

Fredagen började inte så bra, fick ont i magen i skolan så mamma fick hämta mig. Vid lunch tid hade jag fortfarande ont i magen men vi chansade på att köra ner till Klippan. Resan ner var väldigt blåsig och vinden tog tag riktigt mycket i husvagnen. Väl framme i Klippan så började jag mår bättre och vi började plocka upp våra saker. Daniel och jag träffades med då händer det som inte får hända Daniel kräks mitt framför mig i husvagnen, det är bara hoppas att man inte blivit smittad. Vaknade tidigt lördag morgon av blåsten... då var det dags för första tävlingen i micro Tidskörningen gick bra och i heaten blev jag 7 och 8. I finalen startade 31 stycken och jag körde in på 14:de plats och fick en jätte fin pokal och är riktigt nöjd med helgen. Idag söndag har hela familjen hjälpt till på Kart On Tour som är på Hagaslätt banan.

7 april

Då så var vi klara med packning av husvagn, man kan nästan tro att vi ska flytta... I morgon bär det av till Klippan Cup, första tävlingen för i år. De är 32 st startande i klassen micro så det kan nog bli trångt men vad spännande det ska bli.

3 april

Idag har jag haft en rolig dag ute på gokart banan. Har fått hjälpa till på Kart On Tour och träffat kompisarna. Tillslut fick vi köra, det började regnar så vi ficka testa våra regndäck. Tack alla för en skojig dag.

1 april

I morgon är det arbetsdag på gokart banan, pappa och Fredrik är ansvariga. På söndag är Kart On Tour på banan så då får de som vill komma och prova på att köra gokart. Hoppas att jag för köra lite också!

25 mars

Åh ändtligen är det fredag bara en dag kvar till jag ska på träningsläger i Klippan och Helsingborg. Idag ska vi göra allt klart och packa in det i bussen för i morgon måste pappa och jag stiga upp halv sex. I kväll ska vi ha lite fredagsmys och titta på Let´s Dance finalen. Ha en kul & trevlig helg för det ska vi.

18 mars

Vilken underbar morgon, solen skiner och det känns som det är vår i luften. Åh idag var det inga problem att stiga upp klockan sex och åka på träning till Klippan (när man ska stiga upp till skolan klockan sex burkar de blå var rätt trötta). Ha en bra dag alla och kör så det ryker!

11 mars

Idag har vi hämtat vår ny lackade och stripade buss. Den blev superfin, Svep Reklam i Emmaboda har gjort ett kanonjobb.

5 mars

Har varit på en trevlig tripp till Danmark med team kompisarna Daniel & Daniel. De hade en häftig klubbstuga.

27 februari

Då var det dags för mamma att börjar klä om dynorna i husvagnen, bara 1 månad kvar till första tävlingen.