4. okt, 2018

Deltävling 5 Jyllandsringen GrandPrix

Helgen den 24-25 aug körde vi deltävling 5 på Jyllandsringen "Grandprix"

Träningen startade med problemet att tändspolen på cylinder1 hoppat ur så vi körde på endast 3 cylindrar. Nu är det bytt och hoppas det tekniska ska fungerar för morgondagen.

Vi kvalade in som 7:de bästa tid.

 

Race1: Vi startade i ruta 7, fick en hyfsad start men kom ändå in som 9:de bil i första kurvan och de var trångt med bilar som snurrade och körde ihop. Efter första varvet var vi på en 6:te plats och låg där länge men kunde till slut komma om och ta 5:te platsen. Men tappade den näst sista varvet men kunde ta tillbaka den och höll 5:te platsen in i mål.

Race2: Vi startade i ruta 2 och kom i väg skapligt och kom ut som 4:de bil. Men efter några varv känner jag att båda framdäcken är överhettade och totalt slut. Försöker göra mitt bästa för att hålla 4:de platsen men tillslut kör bakomvarande bil om mig. Racet börjar närma sig slutet och jag ser att 4:an börjar blir väldigt ivrig på 3:de platsen och jag börjar närma mig klungan igen sakta men säkert. Invänta misstag från 4:an och som tänkt så bromsar 4:an på sig på sista varvet och jag dyker på honom så jag lyckas med omkörningen men ser att han höll på att köra rätt i bak kofångaren på men skapar en liten lucka och håller 4:de platsen tills målflagg kom.

Nu är det tight i totalen i serien så nu hoppas vi på lika bra eller till och med bättre resultat på sista tävlingen  den 6-7 okt. 

 

Tack till alla sponsorer än en gång som gör min dröm sann och även stort tack till vänner och familj.