16. okt, 2012

Grande Finale, Kristianstad

Då var årets sista tävling avslutad på Åsum Ring i Kristianstad med massor av regn hela helgen. Isac körde sin första stora tävling i klassen J60.

 

Åkte till Kristianstad redan fredag morgon för träning.

 

Lördagen började med två träningar som funkade mycket bra för Isac. I tidskörningen fick han 7:de snabbast tid av 19 startande. I alla heaten startade Isac i ruta sju. I heat 1 fick Isac en bra start och körde de 10 varven mycket bra, passerade målflaggan som 4:de kart. I heat 2 höll han sin startplats ända till målflagg, 7:a blev han här.

 

Söndagen vaknade vi av att regnet fortfarande bara öste ner. Dagen började med warm up där Isac var snabbast och där efter heat 3 där han startade på plats 7 och han höll ända in till måflagg kom.

 

Dags för final och Isac startade även här på plats 7. I starten blir Isac puttad av bakom varande kart så han snurrade innan han passerade start linjen men som tur blev det omstart. Men Isac kom så mycket efter så han kom inte upp till sin startplats utan startade näst sist men då hände det igen att bakom varande kart kör på Isac så han flyger ur korridors linjen och fick sladd så han kom i väg allra sist. Isac kämpade på bra och körde upp sig till 12:te plats. Då fick Isac 10 sek tillägg för att han hade korsat korridors linjen i starten som inte var Isac´s fel utan bakom varande körde på honom men tyvärr hade inte domaren sett detta.... Så Isac hoppade ner till plats 15 istället som även blev startplatsen i finalen.😮

 

Dags för final! Isac fick en bra start och började plocka placering efter placering. På målrakac hade Emma Svensson och Isac fajt om sjätte placeringen men Emma var lite före så Isac kom in som 7:de kart.

Vi är mycket nöjda med helgen och Isac visade att han hängde med i den nya klassen J60.🙂

 VI VILL TACKA ALLA SPONSORER, FAMILJ OCH VÄNNER SOM STÖTTAT ISAC I SINA FRAMGÅNGAR UNDER 2012.