23. sep, 2012

Klippan SKCC 9 avslutning

I helgen avslutade SKCC-sericen i Klippan. Startplaceringen i förfinalen var redan klar man utgick från sammanräkningen av totalpoängen i SKCC-tabellen och för Isacs del handlade det om startruta sex.

Dagen bestod av två träningsheat, förfinal och final. Första träningen gick tungt för Isac, två sekunder efter snabbaste tid. Felet hittades och det var det berömda "gummit" igen, även att det var nytt. Till träning två förbättrades tiden till fjärde snabbaste tid.

 

I förfinalen startade Isac på plats sex och kom i väg bra i starten. Tio varv senare och i riktigt skyfall passerade han målflagg som 3:dje gokart.

 

Till finalen började banan torka upp så de flesta gick ut på slicks. Isac tappade lite i starten men jobbade upp sig snabbt till tredje plats men fortsätter ta in på Axel och Alex som låg i toppen. Plötsligt kör Alex och Axel i hop och Isac tog över ledningen när tre varv återstod. Men i sista kurvan innan målflagg fick Isac en knuff av tvåan så Isac tappade fart och tvåan körde om. Isac passerade mållinjen som andra gokart men domaren gav ettan 3 sekunders tillägg på grund av oschysst omkörning så Isac fick tillbaks sin 1:A plats.😀

Vilken fin avslutning på SKCC-serien.

 

Kvällen avslutades i Ljungbyhed med avslutningsfest. Isac tog 5:te platsen totalt i serien med bara en poängs skillnad upp till 3:dje  platsen, mycket jämnt i toppen.