12. jul, 2012

Semesterracet, Kalmar

Nu är vi hemma efter semester racet i Kalmar. Det är en tvådagars tävling där lördagen och söndagens finalresultat räknas ihop. Vi åkte redan torsdag lunch för att förbereda inför träningen på fredagen. Det funkade riktigt bra under träningen.

LÖRDAGEN

Så kom första tävlingsdagen som började lite tungt. I båda träningarna gick det tungt och i tidskörningen gick det inte bättre, hade 13:de snabbaste tid. När det var dags för heat 1 så verkade det funkar bättre, kom in på 6:te plats även i det heat 2 blev det en 6:te plats.

Förfinalen startade Isac på ruta sex och passerade mållinjen som 5:a. Dags för final. Isac kom i väg bra i starten, var uppe på en tredje plats ett tag men det var jämt i toppen kom in som 4:a 🙂.

SÖNDAGEN

Så var det dags för söndagens tävling som började med regn. Dagen började bra med snabbaste tider på båda träningarna. I tidskörningen fick Isac 4:de snabbaste tid.

I heat 1 kom han i väg bra i starten men efter några varv började han sackar efter så mycket så han fick bryta. Även heat 2 började bra men efter två varv gick det inte längre utan fick bryta igen.

Till förfinalen startade Isac sist och körde upp sig bra men då börjar han tappa igen men fullföljer och kommer in på 16:de plats. Finalen startan på 16:de plats och kommer i väg bra. Men då händer det IGEN han börjar tappa, den ena efter den andra gokarten passera honom. Isac försöker kämpa på, passerar mållinjen som 15:de kart. Det var en mycket ledsen och besviken chaufför som kom in 😥.

Väl till prisutdelningen räknades båda dagarna i hop och Isac slutade totalt 9:a.