18. jun, 2012

GN minnesrace i Helsningborg

GN minnesrace kördes under blandade väderförhållande, mycket regn och lite sol emellanåt. Racingdagen började med två träningar med mycket vatten på banan, Isac fick andra och tredje bästa tid i träningen. Lagom till tidskörningen torkade banan upp då blev det att byta till slicks. Isac fick sjätte snabbaste tid.

Efter lunch var det dags för heat 1. Isac fick en kanon start och var uppe på tredje plats men det var mycket jämt så i sista kurvan innan målrakan var det många in i kurvan och Isac kom fel och passerade mållinjen som sexa. I heat 2 fick han också en bra start och rullade in som femte cart.

Dags för final och molnen var mörka över banan. Ska vi chansa på slicks eller ska vi ta regndäck tillslut bestämde vi oss för regndäck. Tur var det för regnet kom lagom till de blev utsläppta på mastervarvet. Isac startade som sexa, när lamporna slocknade fick Isac en kanon start och kom ut som andra gocart före honom var Daniel Andersson. Isac och Daniel fajtades de fyra första varven sen fick Daniel lite försprång och Isac hade lika mycket försprång till trean Simon. De resterande 12 varven rullade på fint och Isac tog hem andra platsen. Det var en mycket nöjd chaufför som kom in i depån. 🙂

Måste verkligen berömma alla chaufförer för väldigt fina och schyssta race hela dagen.