9. mar, 2012

Barometern 12-03-07

Den här artikeln var i tidningen Barometern 12-03-07:
Isac Aronsson fyller tio år, och om två veckor åker han på träningsläger i norra Italien. Specialitet: gokart.
Tillsammans med mamma och pappa, Terese Klaesson och Daniel Aronsson och storasyster Emelie Klaesson bor han i Plaggebo strax utanför Långasjö. Hemmet är ett vackert och respektfullt renoverat hus från 1826, och det är ingen tvekan att Isacs intresse engagerar hela familjen.
Påbrå i motorsportsammanhang har han också, för Daniel Aronsson var på 1990-talet en framgångsrik rallyförare med en fjärdeplasts i SM som toppnotering.
Nyligen levererades en alldeles ny gokart till Plaggebo och nästa helg är det dags för provkörning och hårdträning på sydliga bredgrader.
- Jag ska på träningsläger i Italien och jag hoppas att bilen går fort, för det är det roligaste säger Isac Aronsson medan han med betagen blick betraktar den nya bilen.
Hela familjen åkter till Jesolo i norra Italien. Det blir hårdträning med teamet LK racing i klassen "formel micro". Isac Aronsson har kört gokart i två år och bedöms vara ett framtidslöfte. Det har lett till att han får proffsträning av STCC-profilerna Torbjörn Kronblad och Leo Kuparainen.
- Jag är bra på att köra fort men jag behöver mer rutin; vilket spår man lägga sig i och så. Jag kan bli lite för ivrig ibland.
De närmaste kompisarna, som också sysslar med sporten, återfinns i Skruv och Lessebo. Träningen förläggs till Hagaslätt mellan Lessebo och Hovmantorp och till gokartbanan i Kalmar. I fjol blev det 20 tävlingar, i år blir det något fler.
- I fjol hade vi 37 nätter i husvagnen men nu har vi skaffat en husbil för bekvämlighetens skull säger Daniel Aronsson som fungerar som sonen mekaniker under tävlingar och träningar.
- Det är ett stort sällskap som träffas på tävlingarna, och den sociala sammanhållningen ger mycket säger Terese Klaesson.
LÄNGTAR DU EFTER ATT KOMMA IGÅNG OCH KÖRA, ISAC?
- Ja, verkligen. Jag har varit och kört en del i Nöjeshuset i Emmaboda men nu ska det bli kul att komma ut på banorna med min nya bil säger Isac Aronsson som, förutom Italien, kan se fram emot säsongspremiären Klippan Cup i Skåne den 7 april.