8. jul, 2013

Semesterracet, Kalmar

Vilken helg med kanon väder och härliga vänner. Semesterracet är en tävling med två separata tävlingar, lördag och söndag men poängen slås i hop till en tävling till prisutdelningen.

Isac har gjort en kanon helg med snygga race och mycket bra placering.

 

Lördagen

 

Dagen började med träningar som funkade bra. I tidskörningen satte han 3:je bästa tid och där får han även starta i nästa i heat. I heatet hände några avåkningar och det blev gulflagg som Isac missade och gjorde en omkörning. Så tyvärr blev han diskad i heatet. I heat 2 får han där av starta sist men jobbade upp sig till tolvte plats. I för finalen startade Isac på 17:de plats, kom i väg bra och gjorde snygga omkörningar, passerade målflagg som 6:te kart.

I finalen startade han på ruta 6(yttern) och tappade några placeringar i starten men körde bra och plockade tillbaka några placeringar och blev totalt 6 denna dag.

 

Söndag

 

Schemat var samma som lördagen och dagen började med träning. Tidskörningen var jämn mellan dem, Isac pendlade mellan andra och åttonde tid men slutade med 5:te bästa tid. I första heatet tappade han i starten men fick ingen möjlighet att köra upp det utan passerade målflaggan som 7:de kart även andra heatet kom han inte om utan kom i som åttonde kart. I förfinalen gör han en kanon start och körde ett bra race, kom in som 6:te kart.

 

Dags för den slutliga finalen och startruta 6. Starten gå och Isac kom i väg bra men då blev det rödflagg på alldeles för kort bromssträcka ocn en stor KRASCH bland alla de främre förarna. Isac flyger upp i luften med karten och landa i slänten vid banan. Som tur var det ingen som skadades allvarligt men flera chassie förstörda, Isac´s framvagn var krokig och rattstången var av m.m.

 

Efter en halvtimme blir det omstart och Isac kommer i väg bra och börja köra om en efter en. De sista sju varven låg Isac och Eddie och fajtades om andra platsen. Vilken spänning det var och så snyggt de körde om varandra. Tillslut kom målflaggan och då passerade Isac som 2:dra kart men fick tre sek tillägg pga felaktig start och flyttas ner till 3:je platsen. Vilken KANON helg Isac gjort!

 

Nu är vi sommar lediga ett par veckor. Första veckan i augusti är det SM i Kristianstad där det är 47 st anmälda i klassen J60.

 

GLAD SOMMAR önskar vi ALLA!