8. maj, 2013

Stockholm Race Weekend / Aspen Cup

Åkte till Stockholm redan torsdag kväll för att ha en träningsdag på Järfälla banan på fredagen. Solen strålande dagen rullade på bra.

 

Stockholms Race Weekend började med två fria träningar där det kändes bra.

Dags för tidskörningen, Isac fick några fria varv och fick till elfte snabbaste tid av 26 startande.

Heat 1 och 2, Isac tappade speeden och det lirade inte längre som innan på dagen. Kom in på 14:de resp 17:de plats i heaten. Sammanslagningen av detta blev startruta i förfinalen.

Förfinalen rullade på men vi fick inte till det lilla extra men han plockade några placeringar och passerade målflaggan som 12:te kart.

Innan finalen skruvades och diskuterades fram och tillbaka men tillslut bestämde vi hur vi skulle göra. Starten gå och Isac kommer ut som 4:de kart men tappade ner till 7:de på grund av lite många in i samma kurva. Pendlade mellan 4:de och 7:de plats då snurrade Gustav framför hela gänget som kommer och Viktor väjer åt ett håll, Filip åt det andra och Isac åker direkt in i Gustav och där slutade finalen med en krachad gokart och ömmande fot.

Sammanfattningsvis så tog mekanikern och Isac rätt beslut till finalen, karten lirade perfekt. Det är bara att ta ny tag till nästa tävling den 18 maj i Jönköping.