15. apr, 2013

Skcc 1 Kalmar

Första Skcc tävlingen gick på Skogstorps motorbana i Kalmar och riktigt kallt under hela dagen.

Dagen inleddes med två tränings heat med regndäck efter nattens regnväder. Lagom till tidskörningen började banan torka upp och det blev byte till "slicks". Isac fick till det direkt och pendlade mellan andra och fjärde tid som slutade med tredje snabbaste tid i sin grupp och totalt sjätte snabbaste tid när båda grupperna slogs ihop.

Heaten rullade på och Isac tog en 4:de plats och en 5:te plats.

 

I förfinalen startade Isac som tionde kart men trycks ut i gräset vid starten så kom ut som 30:de kart 😥. Bra att han kom upp på banan igen. Isac körde upp sig mycket bra och passerade målflagg som sextonde kart. Men en funktionär tycket Isac var lite väl tuff vid en omkörning så han fick 10 sek tidstillägg och åkte ner till plats 22 som även blir startplatsen i finalen.

 

Isac kommer i väg bra i starten och håller sin plats bra. Han hade bra fart och passerade flera stycken under de 10 första varven. Kom sen i fatt en klunga där det blev mycket racing och omkörningar fram och tillbaka. Passerade målflaggan som 15:de kart av 34 startande.

 

Sammanfattningsvis är Isac med mycket bra i både tid, körning och säkerhet. Behövs bara lite mer rutin och så lite tur på sin sida också 😉.