Blogg

26. sep, 2019

Helgen 6-7 september var vi på Jyllandsringen och skulle köra Grand Prix. 

Tyvärr slutade race1 denna helgen i en stor kracsh  med 11 bilar inblandade och jag var en av dem. Jag är okej och alla andra chaufförer också, förutom lite blåslagna och lite värk här och där.

Bilen är skot och det blir till att bygga en ny bil. 

 

Vi återkommer med uppdatering.

 

8. aug, 2019

Vi har kört en del tävling för DS3 sweden under semestern.

 

Vi fick en träningsdag innan race dagarna men tyvärr så har vi fortsatta problem med värme i motorn och effekt som saknas i den nya motorn. 

I kvalet satte jag 6:te tid inte långt efter men det saknas fortfarande det lilla sista och värme problemen är kvar.

Race 1: Fick tyvärr bryta racet pga fortsatta tekniska problem, starta sist i race 2.

Race 2: JAA, äntligen pallplats 🙂!

Vi slutade inte kämpa och hittade en styrbox som vi kunde bytta till race 2. Fick till en bra start, tog några placeringar men får understyrt och värmen stiger i motorn. Men får info från depån att bara köra på för har 2:a snabbaste tid. Jag fortsätter puscha och tar mig in på 3:e platsen. Vi visste att vi kunde när bilen bara går SÅ GÖTT 🙂

25. jun, 2019

Nu har vi anlänt till Padborg en bana som vi inte varit på innan. Det har kommit sky fall med regn och sen var det strålande sol.

Kval: Till kvalet har det fortsatt regna och är blött så vi går ut på regndäck och har en bra känsla i bilen. Jag kämpar och kämpar men får ingen tid då bilen bara kasar runt bak men sista varvet sätter jag äntligen tiden som ger mig 6:te start plats. Nu laddar vi om för race i morgon.

 

Race1: Fick en bra start men det var trångt i första kurvan så det knuffades en del. Tyvärr så hade jag inget tryck i bilen....då bilen inte går fullt rakt fram på rakorna. Skulle försöka med att få med mig farten på annat vis och kommer lite utanför banan så kylarslangen lossnade och jag fick bryta racet 

 

Race2: Startade sist pga att jag bröt i race 1, fick en bra start och tog en del bilar direkt. Bilen hade ingen ork pga av fortsatta motor problem. Så fick bryta racet . Tyvärr så fick jag inga poäng med mig denna helgen.

 

Vill tacka alla som gör detta möjligt för mig.

 

 

24. jun, 2019

Vi hamnade på en 9:de plats i kvalet, det var väldigt jämt. Nu siktar vi högre upp i racet.

 

Race1: Eften en bra start jag tappade några bilar och ut som 12:te bil. Första varvet är väldigt stökigt med mycket bilar som krokar i hop med varandra men det lugnar ner sig och jag kör om några stycken. Ligger på 8:de plats och ser att dom 2 bilarna framför mig ligger och stressar varandra. Jag lägger mig och avvaktar, hade rätt, bilen framför mig vänder bilen på 6:te plats och då han tappar fart kommer jag i fatt och kan komma om honom. 6:te plats i dagens race är jag nöjd med, då blir det pole position i race2 🙂.

 

Race2: Får till en bra start och kommer ut som 2:a bil. Andra varvet krokar jag i hop med trean och kofångaren viker sig in i hjulet... Jag får kämpa mig igenom racet med att bilen går rakt fram i varje kurva men jag kämpar på och tar mig upp på en 5:te plats men orkar inte hålla det och tappar ner till 6:te innan målflaggan föll. 

Vi är nöjda med två stycket 6:te platser i helgen.

 

Bara hem och kolla över bilen för nästa race är i Padborg Park Danmark.

 

 

9. maj, 2019

Premiären började inte riktigt som vi tänkt....

Under fredagen var det träning, efter sista passet upptäckte vi ett hål i intercoolen. Det blev en del skruvande på kvällen. 

 

I tidskvalet kör jag till mig 7:de snabbaste tid.

Race1: Efter en dålig start där jag tappade till 13:de bil men kör upp mig till 9:de på första varvet och håller det in till mål. Tyvärr inte nöjd! Hittade inte riktigt farten och fästet i bilen. 

 Race2: Jag tappade ännu en gång i starten fast denna gången till 14:de och när vi gick in i första böjen snurrar en bil framför och jag bromsar, den bakom mig reagerar tyvärr inte och kör på mig två gånger. Jag fortsatte jaga och kände att fraten fanns där så jag körde om bil efter bil och kom tillslut i mål som 8:a med 4:de snabbaste tid.

 

Vi är hyvsat nöjda med helgen ändå efter att vi skruvat bort oss i första racet. Nu är vi hemma igen, det blir att fixa ny intercooler och öva starter så jag inte få hjulspinn.

 

Nu laddar vi om för nästa race 7-9 maj på Jyllandsring i Danmark.

 

Stort TACK till alla samarbetspartner, familj och vänner.